השף חיים טיבי

את האהבה הגדולה לבישול, ספג שף חיים טיבי מאמו. מהגבינה הצפתית שהייתה מטמינה באצבעותיה העסוקות בתוך קפלי הבצק, מהחלה של יום שישי בצהריים שקציצה עסיסית הייתה נדחסת לתוכה ועד ריח התבשילים שהיה עולה מן הסיר דרך קבע.טעמי הגליל הקיפו את שף חיים טיבי מאז ומתמיד והעולם הגדול שימש עבורו כר נרחב להשראה. הוא אורח מבוקש בתכניות בישול ומארח דרך קבע משלחות קולינריות ושפים מהארץ ומהעולם, לארוחות משותפות ופרויקטים קולינריים מיוחדים.

אבני הדרך הקולינריות שלו עוברות בכמה תחנות; מעדנייה בבעלותו שהתמחתה בדליקטסים ומנות גורמה לאירוח, מסעדת “אורוות הברון” הנוסטלגית בראש-פינה, השתלמויות והתמחויות ברחבי העולם ומסעדת “מוסקט” האהובה שבמלון מצפה הימים, אותה הפך למקום עלייה לרגל והיה זה שהציב אותה בראש רשימת מסעדות השף המבוקשות בארץ.

הטיפול היומיומי בתוצרת החווה האורגנית של המלון היוקרתי, השימוש בגבינות שהמחלבה המקומית הקטנה ידעה לספק והטיפול בבשר שהגיע ישירות מעדרי החופש, משאירים חותמם גם ב”טיבי’ס”, אותה פתח בשנת 2013 עם רועי כהן, איש עסקים צעיר, חובב קולינריה מושבע, חבר ושותף לדרך.

נגישות